5 plugins till WordPress som jag inte klarar mig utan!
Om du inte redan vet, så är ett plugin (även kallat tillägg på svenska) ett sätt för dig att utöka funktionaliteten på din WordPress-hemsida.
Det finns tusentalets om inte hundratusentals plugins till WordPress för alla ändamål. Jag brukar säga att om du behöver det, så finns det garanterat som ett plugin!
Lite som det engelska uttrycket
”There’s an app for that”
…som det brukar sägas, med hänvisining till Apples App Store och Googles Google Play.
Jag har arbetat med hundratals olika plugins genom åren. Därför tänkte jag dela med mig av mina 5 favoriter som jag använder till egna projekt och även till kunders hemsidor.
1. WP Super Cache
Att en sida ska ladda snabbt är trevligt för dina besökare men även för sökmotorerna. Google prioriterar hemsidor med snabb laddningstid – vilket förmodligen är anledningen till att Grafix Studio rankar så högt.
WP Super Cache renderar s.k cachade sidor – vilket kort och gott innebär att den gör om sidan du tittar på till HTML och ”håller den så” under en utsatt tid.
Man kan säga att den ”sparar” sidan så som den ser ut för att presentera den för dig snabbt och effektivt.
2. Smush.it
Något som även kan resultera i längre laddningstid på din hemsida är dina bilder. Idag spelar bilder en stor roll i din hemsida design och layout vilket gör att du fokuserar på kvalitetsbilder.
Problemet är att dessa bilder tenderar till att vara stora, oftast flera MB. Du kan givetvis komprimera dem i ett program som exempelvis Photoshop innan du laddar upp dem på din hemsida, men det skadar inte(och hjälper oftast) att även installera ett plugin som komprimerar dina bilder lite mer.
För mig så har Smush.it fungerat bra, därför rekommenderar jag den för dig som vill förbättra din hemsidas laddningstid.
3. Toolset
Toolset är ett avancerat plugin som kräver kunskaper inom HTML och hur WordPress är strukturerat.
Du behöver även förstå hur s.k. shortcodes och custom fields fungerar om du ska använda det här pluginet.
Det som är fantastiskt med Toolset är att du kan skapa anpassade inlägg (custom post types), custom fields, dynamiska formulär och sökfunktioner med specialanpassad filtrering och resultat.
Allt detta kan du knyta ihop så att du får en avancerad hemsida. Följande hemsida använder Toolset för sökfunktionen samt sökresultaten.
Alla fält du ser på sökresultaten är skapade och specialanpassade av mig. Det är dynamiska fält som du skapar i Toolset.
Själva sökningen utför en filtrering av X antal anpassade fält, i det här fallet Anläggning, Ålder, Sport och Nivå.
4. Use Any FontSave
Typsnitt är viktigt för din hemsidas utseende och känsla. I dagens moderna och stilrena layouts lägger du mycket fokus på val av typsnitt eftersom designen hålls relativt simpel i förmån för funktion.
Det kan ibland vara problematiskt att använda flera typsnitt på samma hemsida, vare sig du kodar ditt tema själv eller använder en som är premium (köpt tema).
Pluginet Use Any Font är fantastiskt bra och gör det väldigt enkelt att implementera flera typsnitt på din sida.
Allt du behöver är lite css kunskaper så är du redo.
5. Contact Form 7
Besökare ska enkelt kunna kontakta dig via din hemsida och ett formulär är då att föredra!
Contact form 7 är smidigt och enkelt att upprätta och standardutseendet passar in på de flesta hemsidor.
Givetvis har du möjligheten att ändra utseendet om du önskar, det enda som krävs då är kunskaper inom CSS.
Med Contact Form 7 kan du även implementera utökningar till formuläret, såsom dynamiska och/eller villkorsfält som presenteras utifrån specifika val, medan du fyller i formuläret.
Dela: [Sassy_Social_Share]
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!