Co-working Chiang Mai v.1

Att arbeta på distans är något jag älskar att göra och om jag har möjligheten att åka iväg under en längre period så är det inget som jag drar mig från att göra.

Jag har bl.a varit på Gran Canaria, Barcelona, Bali, Paris och arbetat på distans och jag har nu tagit mig till Chiang Mai, Thailand för att arbeta på distans i 1 månad.

Co-working och remote-working blir allt vanliga i världen och det är något jag brinner för att utforska.

Att utforska denna populära stad för digitala nomader och remote-workers är därför väldigt spännande.

Det har nu gått 1 vecka och jag tänkte dela med mig av mina upplevelser.

Chiang Mai, Thailand

De flesta känner till Thailands södra delar som består av stränder, hav och turism.
Ett fåtal känner till Chiang Mai som ligger i den norra delen av landet och är omringat av djungel och berg.

Det som drog mig till Chiang Mai var tips från andra solo-entreprenörer och personer som jag träffat på co-working platser under mina resor. Alla talade väl om staden vilket lockade mig hit.

Chiang Mai är populärt bland digitala nomader, online-entreprenörer och andra typer av egenföretagare som söker ett annorlunda liv eller som i mitt fall, söker sig bort under en längre period för att finna inspiration, få distans och njuta av möjligheterna som digitalt företagande för med sig.

Här finns ett stort antal västerlänningar men jag upplever inte staden som att vara ”turistig”. Det här är människor som är här av andra anledningar – det tycker jag om!

Staden

Innan jag åkte hit så fick jag höra att det vara en ”modernare” stad med trendiga människor och caféer.

Maten sades också vara bra – en kombination av det norra thailändska köket tillsammans med västerländska matinfluenser i form av vegetarisk och vegansk mat – något som passar mig utmärkt som vegan.

Quinoa Burgare

Detta visade sig stämma!

Det råder ingen brist på restauranger och caféer och det finns mycket att se och besöka.

Arbetsplatser för co-working

Den första veckan jag varit här har jag hunnit besöka två co-working platser.

M.A.N.A Co-working

Det första var M.A.N.A Co-Working vilket är en liten arbetsyta där inte mer än 12 personer får plats.

Med andra ord väldigt litet.

Det gör inget om du är hårt fokuserad på att arbeta men efter några timmar kan det kännas trångt.

Personalen är supertrevlig och bjuder på grönt te när du anländer och fyller på ditt vatten med jämna mellanrum. Väldigt bra service!

Rekommenderar denna yta om du bor nära Nimman Road och inte orkar ta dig till andra co-working spaces som är utspridda runt stan.

Punspace

Den allra första co-working ytan som etablerades i Chiang Mai var Punspace – som numera finns på 3 olika platser i stan.

Den jag suttit och arbetat från ligger vid Tha Phae Gate och är stort och rymligt. Här kan du hyra skärmar, sova om du vill samt att kaffe ingår.

Det är en väldigt tyst yta och jag upplever den inte att vara särskilt social. Det jag däremot upplever är att jag får väldigt mycket gjort här.

Jag har ett väldigt högt tryck i min verksamhet och jag har inte råd att förlora tid i arbete pga att jag är distraherad eller ofokuserad.

Upplevelser

Jag är självklart inte här enbart för att sitta och arbeta. Här finns nya upplevelser för mig att utforska och eftersom jag gillar natur, grönt och djungelmiljö har jag gett mig ut på äventyr.

Här får ni några bilder som sammanfattar första veckans upplevelser.

Chiang Mai har visats sig vara en sprudlande stad med en skön puls. Det är en blandning av moderna och traditionella thailändska inslag.

Det finns fullt av marknader, god mat och upplevelser som du inte kan få hemma vilket gör det till ett fantastiskt resmål vare sig du är en entusiastisk remote-worker som jag eller en vanlig resenär som söker något annorlunda bort från de vanliga turiststädernas vimmel.

Dela:

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Vad tycker du?