Därför arbetar jag exklusivt med WordPress

När jag började arbeta som webbdesigner så hade jag ingen erfarenhet av något CMS. Under 2 år var jag anställd som webbdesigner/grafiker och alla hemsidor som skapades åt bolaget var enkla hemsidor endast gjorda med HTML/CSS.

Jag är glad för den erfarenheten för det gjorde att jag lärde mig enormt mycket om CSS, vilket jag var rätt fräsch i när jag avslutade min högskoleutbildning.

Men sen var det dags att starta företag – bloggen skulle upp och på något vis så fortsatte jag att hamna på hemsidor och bloggar som handlar om WordPress.

WordPress – varför inte?

WordPress - Varför inte?

Jag stod och övervägde mellan flera olika publiceringsverktyg men i slutändan så blev det WordPress. Det var så smidigt att skapa sina egna teman och på köpet så fick man ett CMS helt gratis – fantastiskt!

På den tiden så fanns det inte så bra teman som det finns idag så jag var tvungen att lära mig hur jag man bygger upp ett tema från grunden.

Tur var så hade jag gått några programmeringskurser i högskolan så jag förstod den generella aspekten och hur allt sitter ihop.

Jag lyckades skapa mitt eget tema och grafixstudio.se gick live!

Avancerade hemsidor utan programmering?

Det som även fick mig att välja WordPress var alla plugins – tillägg för att utöka hemsidans funktionaliteten. Jag tyckte det var hur bra som helst att kunna lägga till avancerade funktioner utan att behöva programmera.

Med det sagt så bör man ha en viss förståelse för programmering och hur saker hänger ihop, annars blir det svårt!

Jag såg en god utveckling framför mig.

WordPress var som nämnt mycket enklare för 10 år sedan än vad det är idag. Men jag såg hela tiden nya funktioner dyka upp, nya uppdateringar som gjorde verktyget ännu bättre för var gång.

Jag kunde visualisera mig själv leverera avancerade hemsidor till kunder, avancerad funktionalitet såsom bokningsystem, kalender, filtreringsfunktioner och mycket mer. Jag såg även framför mig att jag till slut skulle börja använda färdiga teman istället för att skapa dem själv.

Det som skedde till slut var att jag gick över från att bygga mitt eget tema till att utgå från 2-3 st avancerade teman när jag skapar hemsidor åt kunder.

Sökmotorsoptimering

Sökmotorsoptimering

En annan bidragande faktor till varför jag valde WordPress var att redan på den tiden så marknadsfördes verktyget som ”sökmotorvänligt”. Detta var superviktigt för mig för hela min verksamhets uppstart hängde på en god sökmotorsoptimering.

Till min stora lycka så spelades detta ut väldigt väl. Till slut så hade jag så pass många topplaceringar att jag fick in förfrågningar på löpande band.

Idag fortsätter jag att underhålla min optimering med WordPress, bl.a med hjälp av olika hemsidor – alla skapade i WordPress såklart!