Inledning från en soloprenör

Då tänkte jag ge återuppta bloggandet – det som tillät mig att säga upp mig från min heltidsanställning och starta upp mitt nuvarande företag Grafix Studio Webbyrå.

Här tänkte jag skriva om allt som har med mitt företag att göra och även en del om hur jag handskas med företagandet i sig – det kan handla om allt från hur jag håller mig produktiv, maten jag äter – till mer konkreta aspekter såsom marknadsföring, design, seo med mera.

Vad har hänt sedan jag började blogga?

En hel del har hänt om jag får säga det själv. Det var 2010 som allt satte igång och nu är vi snart inne på 2018. Jag har gått från att vara en frilansande webbdesigner till en mer seriös aktör som tar hand om företags hemsidor, sökmotorsoptimering, grafiska design och även marknadsföring.

I början av karriären så var det endast enklare webbdesign som gällde men nu kan jag stolt säga att min verksamhet är en fullfjädrad webbyrå!

Vad är planerna för framtiden?

Många frågar mig varför jag inte har anställda eller varför jag inte expandera och blir ”större”.

Mitt svar till dem är: för att det är inte vad jag vill! 

För mig så är det inget tvång att gå den normativa vägen där man hela tiden ska sikta på att växa och kapitalisera mer för varje år som går.

Självklart är det kul om företaget går bättre med åren och att man lyckas bygga något man kan vara stolt över. Min tanke är bara att detta kan se ut på olika sätt.

Arbetar på Bali. Instagram: @grafixstudio

Viktigt för mig är att vara platsoberoende. Det var mitt primära syfte till att säga upp mig och starta företaget. Det var inte för pengarna (för vi vet väl alla hur enkelt det är att bli rik som egenföretagare, visst?) [insert sarcasm smile here]

Sammanfattning

Så får att  svara på frågan: Planerna är att driva företaget i den riktning det var tänkt. Att kunna vara helt platsoberoende utan att kompromissa kvalitén på de tjänsterna jag tillhandahåller.

Hur ska jag uppnå detta? Ni får helt enkelt läsa vidare i bloggen!