Konferenssamtal – Paris, Sverige, Schweiz

Blev inspirerad till att skriva ett kort inlägg om hur det kan vara att arbeta från distans med kunder som är utspridda och som har samma möjligheter som jag har.

En ny hemsida är igång som ska skapas åt ett företag i Halmstad. Nu i uppstartsfasen inleder vi projektet med ett konferenssamtal, dels för att förtydliga oklarheter men även för att bekräfta att alla är med på vad som ska göras.

Jag sitter just nu i Paris, projektledaren hemma i Sverige och beslutsfattaren i Schweiz. Bara tanken av detta får mig att le.

Det som satte ett extra stort leende på mina läppar var att mitt i samtalet så säger en av personerna ”vänta lite”, samtidigt som man hör en dov röst i bakgrunden av ett litet barn. Man hör inte exakt vad barnet säger men responsen var:

”No, you can not have candy today, It’s Tuesday morning. You hade all the candy you wanted this weekend.”

Fler och fler börjar arbeta från distans märker jag. Nu vet jag inte riktigt i vilken situation personen befinner sig i men det jag ser framför mig är att han är bortrest, kanske en längre period med familj och barn och ser samtidigt till att få saker gjort för sitt företag. Lite så är det för mig idag. 100% semester är svårt, men frihet i vardagen ger mig livskvalité som är svår att slå…

De hittade mig och mina tjänster på nätet, via Grafix Studio. Jag har aldrig träffat varken projektledaren eller beslutsfattaren. Förmodligen kommer jag aldrig att göra det heller…

Men ändå så sitter vi alla tre i olika länder och diskuterar den kommande hemsidan som ska skapas, över Skype kl 09:00 på morgonen.

Jag sitter med en kopp kaffe i handen, i ett par shorts och ett linne. Har ingen aning om vad de andra gör eller hur de ser ut…

Jag tycker det är sjukt roligt, vad tycker du?