Nej, det är inte skoj med webb. Du missar poängen!

Hem » Företagande » Nej, det är inte skoj med webb. Du missar poängen!

Med jämna mellanrum skapar jag annonskampanjer på FB och Instagram. Anledningen är en blandning av bygga vidare på min personal branding, skapa awareness och även för att göra research på vad folk verkligen gillar och vad de vill se mer av från mig på mitt konto @grafixstudio

Många av er som läser detta vet att jag kör hårt på personal branding och det är en stor del av min PR- och marknadsföringsstrategi.

Men det här inlägget handlar inte om PR, personal branding eller liknande. Det handlar istället om responsen jag fick från min senaste kampanj och mina tankar kring en specifik fråga.

Bakgrund:

Jag gör 2-3 längre resor varje år som är en del av min förkärlek till distansarbete, remote-working och digital-nomad kulturen.

Det är viktigt för mig visa vad som är möjligt om du är en entreprenör och driver ett eget företag på nätet.

Detta gör jag för det mesta på Instagram, via inlägg och annonser. Den senaste annonsen fick mycket uppmärksamhet eftersom den var en av de mer ärliga och estetisk tilltalande inläggen jag valde att marknadsföra.

Den såg ut såhär:

Jag fick bra respons och mycket uppmuntran – vilket såklart glädjer mig.

Jag fick även några privata meddelanden, där en av dem var väldigt nyfiken och intresserad i mitt yrke och min livsstil.

Personen i fråga funderade på yrkesval/byta yrke och diskussionen gick fram och tillbaka mellan frågor som studier, inkomster och efterfrågan. Alla dessa funderingar är självklart relevanta, även om efterfrågan och inkomst inte ska vara den primära orsaken till varför du gör ett yrkesval.

Men det är ett helt annat inlägg.

Det var en fråga som stack ut och jag har fått den ofta – och det är den frågan som det här inlägget handlar om.

Sorry om du fick läsa hela vägen hit men jag lovar, nu kommer jag till saken.

Är det skoj?

Jag får ofta denna frågan.

Vi pratar om vad jag arbetar med så kommer frågan:

–  Är det skoj, är det kul?

Jag ställer mig fundersam till denna frågan. Givetvis är det bra om du tycker att ditt arbete är kul. Men det ska inte vara en anledning till att du väljer ett yrke!

Det är inte skoj att jobba. Det är inte skoj att behöva arbeta större delen av dagen. Det är fortfarande ett jobb, fortfarande ett måste – och måsten är inte alltid kul!

För mig är det en fråga om inställning. 

  • Vad är din inställning till yrket du eventuellt kommer välja?
  • Har du ett intresse för det?
  • Ser du möjligheter med det?
  • Kan det utveckla dig, dina visioner och din framtid på ett sätt som passar dig?

Det kan vara ”skoj” med ett jobb om du har ett intresse för det, absolut.

Men för mig har det blivit ”skoj” genom åren för jag har gjort vägval som lett mig till ett liv av frihet och livskvalité – men jag har jobbat hårt för det och det har tagit lång tid.

Det var för 15 år sedan som jag blev webbdesigner och den primära orsaken var inte att ”det var skoj”. Det kändes intressant med webb, det var något jag förstod och kunde se mig själv arbeta med.

Jag tycker det är skoj att vandra, att umgås med vänner, att gå på bio, rasta hunden…

Jag tycker däremot inte det är skoj att behöva jobba så mycket som jag gör, att förhandla priser, att göra designval jag inte riktigt håller med om…

Men jag tycker det är skoj med resultatet av det. Att leverera en hemsida som både jag och kunden är nöjda med. Att hjälpa ett företag öka sin synlighet på Google och sociala medier.

Jag har ett naturligt intresse för webb och allt som är internet –  för jag ser så mycket möjligheter inom ett webb-relaterat yrke.

Det är inte enkelt att välja ett yrke om du inte först kommer i underfund med vad du är intresserad av. Du ska även se möjligheterna det kan ge dig på sikt.

Vart kan det ta dig? Kan det hjälpa dig att skräddarsy din karriär?

Men om du försöker basera ditt val på vad du tycker är ”skoj”, då bör du satsa på en av dina hobbies – för det tycker du är skoj, visst?

Att jobba är inte kul. Men möjligheterna som ditt jobb kan ge dig, det är kul!

Dela: [Sassy_Social_Share]

Kommentarer: [0]